duminică, 22 martie 2015

Instalare usa pentru interior


Din pacate nu am facut poze in timpul instalarii. Din aceasta cauza doar o sa punctez pasii care trebuie urmati:


1. Demontarea tocului vechi. 
Pentru asta aveti nevoie de un fierastrau si un levier mai solid. Se taie tocul intr-o parte si se impinge cu levierul pentru a-l departa de perete, astfel incat sa iasa cuiele de prindere. Dupa ce au iesit cuiele din perete puteti forta cu levierul si partea de sus a tocului tragand de ea in jos. Ultimul pas este sa desprindeti si ultima bucata a tocului.
In acest moment ati ramas cu "golul usii" care de obicei este mai mare decat tocul nou.

2. Asamblare toc nou
 In cazul usilor chinezesti (cele mai ieftine de pe piata) tocul vine neasamblat. Pentru asamblare avem nevoie de o bormasina , cateva holtzsuruburi si niste aracet.
Se aseaza tocul pe o suprafata plana si se imbina cele trei parti cu ajutorul aracetului si holtzsuruburilor.


3. Instalare
  Se asaza tocul in golul de usa. Se alege pozitia in care va fi montat (felul deschiderii, partea pe care va fi montata masca). Cu ajutorul unei nivele se pozitioneaza partea pe care vor fi montate balamalele si se prinde in perete cu 3-4 holtzsuruburi cu dibluri (adecvate tipului de perete - beton, BCA...). Se monteaza balamalele pe usa (tinand cont  de deschidere) dupa care aceasta se prinde de toc. Se inchide usa si se dau semne pentru prinderea in perete a tocului pe partea cu clanta tinandu-se cont ca usa sa fie inchisa bine pe garnitura. In cazul in care golul de usa este mai mare decat tocul nou se adauga bucati suplimentare de caramida, lemn, rigips...
Spray-ul cu spuma poliuretanica se agita bine inainte de folosire. Se introduce spuma in toate golurile ramase. Pentru a nu se curba tocul in momentul expandarii spumei se taie cateva (3-4) bucati de lemn si se pun in cadrul tocului.
Dupa uscarea spumei se taie excesul si se repara cu glet sau ciment peretele in jurul tocului.

4. Montare masca toc
Se taie la dimensiune cele trei bucati (pentru o imbinare mai artistica acestea se pot taia la 45 de grade). Prinderea se realizeaza cu, cuie subtiri fara cap.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Reparare display multifunctional Mazda 6 2005 / Mazda 6 2005 multifunction display repair

   O problema des intalnita la Mazda 6 prima generatie, este lipsa (sau amestecul) caracterelor pe display-ul multifunctional (afisaza infor...