sâmbătă, 28 martie 2015

Setare TP-LINK TL-WR841ND ca repetor de semnal

In cazul in care reteaua de wireless nu va acopera toata zona, puteti folosi un router TP-LINK  TL-WR841ND ca si repetor de semnal. Pentru a putea fi folosit in acest fel sunt necesare cateva setari:

Accesati router-ul introducand intr-un browser adresa http://192.168.0.1 
In momentul in care se deschide fereastra cu Userul si Parola introduceti in amandoua campurile "admin" (fara ghilimele bineinteles).

In partea stanga aveti o coloana cu meniuri pe care puteti sa le accesati dand clik pe ele.

In meniul WPS / STATUS WPS apasati pe dezactivare, dupa care faceti un restart din meniul System Tools / Reboot.

In NETWORK / LAN schimbati IP Adress cu 192.168.0.2 efectuati un nou restart din System tools / Reboot.

Mergeti la setarile placii de retea (Control Panel / Network Connection / Local Area Connection) si in Internet Protocol (TCP/IP), bifati Use the following IP Adress si introduceti 192.168.0.34. Apasati OK.

Deschideti din nou browserul si accesati adresa http://192.168.0.2 (Userul si Parola sunt tot "admin")

In WIRELESS / WIRELESS SETINGS introduceti un nume pentru noua retea la WIRELESS NETWORK NAME si bifati Enable WDS Bridging .
Apasati pe SURVEY. O sa apara un tabel cu retelele wireless existente in zona. Alegeti-o pe cea pe care doriti sa o extindeti dand clik pe Connect.
La SSID (to be bridged) o sa va apara reteaua  pe care ati ales-o. In casuta Password introduceti parola retelei. Apasati pe SAVE.

WIRELESS / SECURITY / Wireless password introduceti parola pentru noua retea. Apasati SAVE.

Restartati din SYSTEM TOOLS / REBOOT / Accept

Mergeti din nou  la setarile placii de retea (Control Panel / Network Connection / Local Area Connection) si in Internet Protocol (TCP/IP), bifati Obtain an  IP Adress automatically.

Acum ar trebui sa puteti sa va conectati la internet prin noua retea de wireless. 

Daca doriti sa accesati routerul (la adresa http://192.168.0.2) nu uitati sa  modificati setarile placii de retea (Control Panel / Network Connection / Local Area Connection si in Internet Protocol (TCP/IP), bifati Use the following IP Adress si introduceti 192.168.0.34. Apasati OK).











3 comentarii:

  1. Salut,

    Bun articolul, cu o singură mențiune: fiind un router TP-Link, în loc de http://192.168.0.1/ ar trebui să fie adresa http://tplinklogin.net/ întrucât nu întotdeauna routerul se duce la 192.168.0.1 ci merge și la 192.168.0.100 .

    Greșesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, eu am urmat si repetat pasii de mai sus si nu functioneaza! la routerul cu care dau net ma pot conecta wi-fi (acesta avand adresa 192.168.1.1 ) si are net functional, la tp-link ma conectez wi-fi cu adresa 192.168.0.2 insa acesta nu are net! este cumva ceva gresit in tutorial sau gresesc eu undeva?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, de mers merge, este explicat foarte bine in tutorial insa, a uitat sau a omis faptul ca trebuie dezactivata functia DHCP a routerului. Deci, dupa setarile explicate pe blog, am dezactivat DHCP din router si functioneaza ok atat pe lan cat si pe wi-fi.

    Multumiri pt acest tutorial minunat, chiar aveam nevoie de un repeter la curte!

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere

Reparare display multifunctional Mazda 6 2005 / Mazda 6 2005 multifunction display repair

   O problema des intalnita la Mazda 6 prima generatie, este lipsa (sau amestecul) caracterelor pe display-ul multifunctional (afisaza infor...