In cazul in care reteaua de wireless nu va acopera toata zona, puteti folosi un router TP-LINK TL-WR841ND ca si repetor de semnal. Pentru a putea fi folosit in acest fel sunt necesare cateva setari:
Accesati router-ul introducand intr-un browser adresa http://192.168.0.1
In momentul in care se deschide fereastra cu Userul si Parola introduceti in amandoua campurile "admin" (fara ghilimele bineinteles).
In partea stanga aveti o coloana cu meniuri pe care puteti sa le accesati dand clik pe ele.
In meniul WPS / STATUS WPS apasati pe dezactivare, dupa care faceti un restart din meniul System Tools / Reboot.
In NETWORK / LAN schimbati IP Adress cu 192.168.0.2 efectuati un nou restart din System tools / Reboot.
Mergeti la setarile placii de retea (Control Panel / Network Connection / Local Area Connection) si in Internet Protocol (TCP/IP), bifati Use the following IP Adress si introduceti 192.168.0.34. Apasati OK.
Deschideti din nou browserul si accesati adresa http://192.168.0.2 (Userul si Parola sunt tot "admin")
In WIRELESS / WIRELESS SETINGS introduceti un nume pentru noua retea la WIRELESS NETWORK NAME si bifati Enable WDS Bridging .
Apasati pe SURVEY. O sa apara un tabel cu retelele wireless existente in zona. Alegeti-o pe cea pe care doriti sa o extindeti dand clik pe Connect.
La SSID (to be bridged) o sa va apara reteaua pe care ati ales-o. In casuta Password introduceti parola retelei. Apasati pe SAVE.
WIRELESS / SECURITY / Wireless password introduceti parola pentru noua retea. Apasati SAVE.
Restartati din SYSTEM TOOLS / REBOOT / Accept
Mergeti din nou la setarile placii de retea (Control Panel / Network Connection /
Local Area Connection) si in Internet Protocol (TCP/IP), bifati Obtain an IP Adress automatically.
Acum ar trebui sa puteti sa va conectati la internet prin noua retea de wireless.
Daca doriti sa accesati routerul (la adresa http://192.168.0.2) nu uitati sa modificati setarile placii de retea (Control Panel / Network Connection / Local Area Connection si in
Internet Protocol (TCP/IP), bifati Use the following IP Adress si
introduceti 192.168.0.34. Apasati OK).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Reparare display multifunctional Mazda 6 2005 / Mazda 6 2005 multifunction display repair
O problema des intalnita la Mazda 6 prima generatie, este lipsa (sau amestecul) caracterelor pe display-ul multifunctional (afisaza infor...
-
Daca masina de spalat a inceput sa faca zgomot in special in momentul in care face stoarcerea prin centrifugare inseamna ca a aparut o uz...
-
In momentul in care doriti sa realizati mobila din PAL in regim DIY, trebuie sa tineti cont de cateva reguli: Calcul dimensiuni usi: Can...
Salut,
RăspundețiȘtergereBun articolul, cu o singură mențiune: fiind un router TP-Link, în loc de http://192.168.0.1/ ar trebui să fie adresa http://tplinklogin.net/ întrucât nu întotdeauna routerul se duce la 192.168.0.1 ci merge și la 192.168.0.100 .
Greșesc?
Salut, eu am urmat si repetat pasii de mai sus si nu functioneaza! la routerul cu care dau net ma pot conecta wi-fi (acesta avand adresa 192.168.1.1 ) si are net functional, la tp-link ma conectez wi-fi cu adresa 192.168.0.2 insa acesta nu are net! este cumva ceva gresit in tutorial sau gresesc eu undeva?
RăspundețiȘtergereMultumesc.
Mda, de mers merge, este explicat foarte bine in tutorial insa, a uitat sau a omis faptul ca trebuie dezactivata functia DHCP a routerului. Deci, dupa setarile explicate pe blog, am dezactivat DHCP din router si functioneaza ok atat pe lan cat si pe wi-fi.
RăspundețiȘtergereMultumiri pt acest tutorial minunat, chiar aveam nevoie de un repeter la curte!
Toate cele bune!